Τραυματισμένος πελαργός, ήταν επί δύο μέρες στη φωλιά του πάνω σε μια κολόνα της ΔΕΗ! Όταν πήγαν, σοκαρίστηκαν από το θέαμα όταν το αντίκρισαν!!


Την Τετάρτη που μας πέρασε, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ενός τραυματισμένου νεαρού πελαργού, ο οποίος βρισκόταν αβοήθητος επι δύο μέρες στη φωλιά του πάνω σε μια κολόνα της ΔΕΗ στο Νεοχώρι Σερρών! Όταν πήγαμε, σοκαριστήκαμε από το θέαμα που αντικρίσαμε!!

Η φωλιά των πελαργών είχε καρφωμένα γύρω - γύρω σουβλερά κοντάρια με αποτέλεσμα το καημένο πουλάκι κάνοντας τις πρώτες του προσπάθειες να πετάξει, να καρφωθεί σε ένα από αυτά! Το πελαργάκι είχε κυριολεκτικά σουβλιστεί στο λαιμό και το στόμα του και ήταν θέμα ωρών να πεθάνει!

Αμέσως κινητοποιήσαμε το αστυνομικό τμήμα Σερρών, τη ΔΕΗ για τη διακοπή παροχής ρεύματος στην περιοχή και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε συντονισμένα να διασώσουμε το πουλί.

Η επιχείρηση ήταν χρονοβόρα μέσα στον καύσωνα της ημέρας και δύσκολη καθώς η σκάλα του γερανοφόρου οχήματος οριακά έφτανε στο ύψος της φωλιάς των πελαργών. Παρόλα αυτά, οι άνδρες της Πυροσβεστικής, όχι μόνο κατάφεραν και έπιασαν τον νεαρό πελαργό, αλλά μετά από παράκληση μας ξήλωσαν και όλα τα κοντάρια της φωλιάς ώστε να μην καρφωθούν κατά τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα μέλη της πελαργοοικογένειας!
[post_ad]Το πουλάκι στάλθηκε την ίδια μέρα στην ΔΡΆΣΗ όπου το παρέλαβαν οι έμπειροι εθελοντές της οργάνωσης για τις πρώτες βοήθειες και για το απαραίτητο χειρουργείο, εφόσον η πληγή ήταν τεράστια για να κλείσει μόνη της. Ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να αποδεχτεί ο οργανισμός του τη θεραπευτική αγωγή χωρίς επιπλοκές και να μπορέσει να τα καταφέρει!! Και του υποσχόμαστε στην απελευθέρωση του, όταν είναι έτοιμος να πετάξει με το καλό, να είμαστε όλοι εκεί!!ΥΓ. Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν στη διάσωση του φίλου μας, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, την Αστυνομία και τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που έκοψαν το ρεύμα.

Επίσης τους κατοίκους του χωριού που μας ενημέρωσαν για την κατάσταση του πελαργού καθώς και τους ανθρώπους που μας έδωσαν ένα σεντόνι για να τον πιάσουμε και να τον μεταφέρουμε με ασφάλεια. Σας ευχαριστούμε!

Τραυματισμένος πελαργός, ήταν επί δύο μέρες στη φωλιά του πάνω σε μια κολόνα της ΔΕΗ! Όταν πήγαν, σοκαρίστηκαν από το θέαμα όταν το αντίκρισαν!! Reviewed by Live TV on 7:37 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Tv Mag © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από imacon. Από το Blogger.