Βλέπεις και εσύ "πονηρά βίντεο" στο διαδίκτυο; Η είδηση που πρέπει να διαβάσεις αν θες να συνεχίσεις


Σύμφωνα με το tro-ma-ktiko.blogspot.gr, εξοργισμένοι είναι οι λάτρεις της αυτοϊκανοποίησης και γενικότερα των «εκπαιδευτικών» ταινιών... στη Βρετανία, αφού ένας καινούριος νόμος έρχεται να τα… γκρεμίσει όλα!

Οι νέοι νόμοι στο Ηνωμένο Βασίλειο υψώνουν υψηλά εμπόδια στην παρακολούθηση "πονηρά βίντεο" στο διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος στην εύκολη πρόσβαση κυρίως σε ανήλικους.

Προβλέπουν έτσι επαλήθευση ηλικίας, όχι τικάροντας απλά ένα κουτάκι, όπως όλοι γνωρίζετε, αλλά ακόμα και με επίσκεψη στο… ταχυδρομείο!

Πρώτα βέβαια θα χρειαστεί να αποδείξει κάποιος την ηλικία του, εισάγοντας τα στοιχεία μιας πιστωτικής κάρτας ή το συμβόλαιό του με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
[post_ad]Το χειρότερο ωστόσο από όλα είναι ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος, πριν απολαύσει (δωρεάν ή όχι) το "πονηρά βίντεο" του, θα πρέπει να πεταχτεί μέχρι το ταχυδρομείο του προκειμένου να εγκριθεί η συσκευή την οποία θα χρησιμοποιήσει!

Και μπορεί ο νέος νόμος να κρατά μακριά  τους ανήλικους, ωστόσο δεν κρατά και τους χάκερς, αφού - σύμφωνα με ειδικούς - εγείρεται θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

«Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην επαλήθευση της ηλικίας και στην ελαχιστοποίηση της συλλογής και διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», ανέφερε από την πλευρά της η Elizabeth Denham, Επίτροπος Ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αντίθετα πάντως με τους Αμερικανούς που θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όχι γι΄αυτό που φαντάζεστε, αλλά για να πληρώσουν προκειμένου να δουν "πονηρά βίντεο", δεν υπάρχει μάλιστα καμία σωτηρία για τους Βρετανούς, αφού ο συγκεκριμένος νόμος για την ψηφιακή οικονομία έλαβε τη… βασιλική σύμφωνη γνώμη, επικυρώθηκε και θα εφαρμοστεί άμεσα μετά τη δίχρονη προετοιμασία του.

Οι ιστοσελίδες, δε, που δεν «υπακούσουν» κινδυνεύουν με «τσουχτερό» πρόστιμο μέχρι και 250.000 λιρών ή 5% του τζίρου τους.

Και αν νομίζετε ότι ο κίνδυνος δεν μας... αγγίζει, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αποκλείεται παρόμοι περιορισμοί στο διαδικτυακό "πονηρά βίντεο" να «κατηφορήσουν» και νοτιότερα στην Ευρώπη.

Βλέπεις και εσύ "πονηρά βίντεο" στο διαδίκτυο; Η είδηση που πρέπει να διαβάσεις αν θες να συνεχίσεις Reviewed by Live TV on 4:07 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Tv Mag © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από imacon. Από το Blogger.