Βυθισμένος Θαλασσίτης, το κρασί που αναδύθηκε από τον βυθό της Σαντορίνης


Ο Θαλασσίτης είναι το γνωστό κι επιτυχημένο λευκό κρασί της Γαία Οινοποιητική, μιας εταιρείας που από το 1994 που πρωτοξεκίνησε επιμένει στις γηγενείς ποικιλίες με σκοπό την ανάδειξη αλλά και την καταξίωσή τους όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά. Ήδη, μεγάλο μέρος της παραγωγής εξάγεται στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, τη Βραζιλία ενώ η εταιρεία (που διαθέτει δύο οινοποιεία, ένα στη Νεμέα κι ένα στη Σαντορίνη) έχει διακριθεί 7 φορές μεταξύ των 100 πιο σημαντικών οινοποιείων του κόσμου από το έγκυρο αμερικανικό Wines & Spirits Magazine.
Είναι ωραίοι τρελοί αυτοί οι κρασάδες, (εν προκειμένω ο Γιάννης Παρασκευόπουλος και ο Λέων Καράτσαλος) οπότε κάποια στιγμή πήραν τη γενναία απόφαση να παλαιώσουν το λευκό αυτό κρασί της σαντορινιάς ποικιλίας Ασύρτικο θέλοντας φυσικά να αποφύγουν τον χειρότερο εχθρό, την οξείδωση.
[post_ad]Γι αυτό και προχώρησαν σε μια πρωτοποριακή μέθοδο, αυτή της καταβύθισης του κρασιού μέσα στη θάλασσα της Σαντορίνης, σε βάθος 25 μέτρων, εκεί που η θερμοκρασία είναι σταθερή, το σκοτάδι απόλυτο και κυρίως δεν υπάρχει οξυγόνο. Οι συνθήκες δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες. Το 2014 από τις 500 φιάλες που είχαν βυθιστεί το 2009 ανασύρθηκαν σώες μονάχα 3, οι καταιγίδες δεν φέρθηκαν…ευγενικά στο υποβρύχιο κελάρι.
Τις μεγάλες ιδέες όμως δεν τις τρομάζουν οι καταιγίδες! Έτσι μετά από συνεχή βελτίωση της διαδικασίας φτάσαμε στο αίσιο τέλος, φέτος από τη βύθιση φιαλών της χρονιάς 2011 του Θαλασσίτη ανασύρθηκαν σώες 504 φιάλες! Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης του 2011 διαθέτει λαμπερό χρώμα και δροσερά αρώματα, χωρίς κανένα ίχνος οξείδωσης χάρη στο τολμηρό εγχείρημα της Γαία (μόνο 10 σε όλο τον κόσμο είναι τα οινοποιεία που έχουν ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία). Από αυτές οι 211 διατίθενται πλέον στο εμπόριο από επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια. Τυχεροί όσοι το γευτούν!

Δείτε το βίντεο του τολμηρού πειράματος:
via

Βυθισμένος Θαλασσίτης, το κρασί που αναδύθηκε από τον βυθό της Σαντορίνης Reviewed by Live TV on 2:31 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Tv Mag © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από imacon. Από το Blogger.