Θυμάστε το Δίχρovo Aγoράκι που Κάπνιζε 40 τσιγάρα την Μέρα; Δείτε την Κατάληξή του…(photos)


Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα κάνει κακό. Μπορεί να είναι η αιτία για σοβαρές ασθένειες, όπως το εμφύσημα και ο καρκίνος, και μειώνει το προσδόκιμο της ζωής. Γι΄αυτό η ιστορία του μικρού παιδιού που κάπνιζε προκάλεσε μεγάλη ανησυχητική αίσθηση.

Πριν από 8 χρόνια, στο Διαδίκτυο είχε γίνει αιτία για πολλές συζητήσεις, όταν ένα δίχρονο αγόρι από την Ινδονησία κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα.

Το αγόρι, ο Ardi Rizal, είχε εθιστεί στη νικοτίνη από μικρή ηλικία. Ο Ardi κατάφερε να κόψει το κάπνισμα, αλλά βρέθηκε σε μια άλλη εθιστική κατάσταση: εθίστηκε στη κατανάλωση φαγητού. Ο Ardi μπόρεσε να κόψει το κάπνισμα χάρη σε ένα πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος της
[post_ad]Ινδονησιακής κυβέρνησης. Ο ντόρος που έγινε με το μικρό παιδί να καπνίζει, άσκησε πιέσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες της Ινδονησίας να ασχοληθούν με τα παιδιά που καπνίζουν από μικρή ηλικία.«Όταν ο Ardi αρχικά έκοψε το κάπνισμα, απαιτούσε πολλά παιχνίδια,» αναφέρει η μητέρα του.
«Χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο, αν δεν έπαιρνε αυτό που ήθελε. Τώρα δε του δίνω τσιγάρα, αλλά τρώει πολύ. Με τόσα άτομα που ζουν στο σπίτι, είναι δύσκολο να τον σταματήσει κάποιος να πάρει φαγητό.»
Το 2013 σε ηλικία 5 ετών σταμάτησε να καπνίζει, αν και η κοινότητα συνέχισε να του προσφέρει τσιγάρα.Όταν σταμάτησε το κάπνισμα στην ηλικία των 5 ετών, το βάρος του ήταν 24 κιλά, όταν το «φυσιολογικό» για την ηλικία του ήταν τα 17 κιλά.

Από την ηλικία των 5 ετών, ο Ardi και η οικογένειά του έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να ελέγξει τον εθισμό του στο φαγητό. Πλέον δεν καπνίζει, έχει μια ισορροπημένη διατροφή και η διαφορά στην ηλικία των 10 ετών είναι εκπληκτική!

Πηγή: www.pistepseto.net

Θυμάστε το Δίχρovo Aγoράκι που Κάπνιζε 40 τσιγάρα την Μέρα; Δείτε την Κατάληξή του…(photos) Reviewed by Live TV on 2:26 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Tv Mag © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από imacon. Από το Blogger.